Pengikut

Jumaat, 19 Ogos 2011

Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Ibupejabat KPYPJ

Jumaat, 19 Ogos 2011

Pada pagi Jumaat ini, 19 Ogos 2011 telah berlangsung Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Ibupejabat KPYPJ. Majlis yang dianjurkan oleh Bahagian Pembangunan Korporat ini telah dihadiri oleh semua staf Pentadbiran, Kew

angan, Pembangunan Bisnes (BLKR, Cetak, Katering & Tadika Hikmah), Kemahiran & HEP.

Majlis ini dipimpin oleh Ustaz Norhamizi Bin Yaacob dan diiringi oleh Ustaz Zulkarnain, En. Halim Hamid, En. Naam Parlan, En. Rosli Khamis, En. Firdaus, En. Salleh & En. Husaini Mokhlas.

Alhamdulillah, pada majlis kali ini semua yang hadir menerima buah tangan berupa kain pelikat, 'table runner' & bunga telur (telur masin) yang disumbangkan oleh seorang hamba Allah di kalangan warga kerja KPYPJ. Terima kasih diucapkan dan semoga Allah murahkan lagi rezeki beliau.


Sekian.


0 ulasan

Selasa, 2 Ogos 2011

IKLAN JAWATAN KOSONG

Selasa, 2 Ogos 2011
1. PENSYARAH

Dalam bidang-bidang berikut:

a. Pengurusan Perhotelan
b. Kulinari
c. Undang-undang

(kelayakan minima ialah Ijazah Sarjana Muda dalam bidang-bidang berkaintan)


2. JURUTEKNIK KOMPUTER - 1 KEKOSONGAN
3. PEGAWAI/PEN. PEGAWAI SISTEM KOMPUTER - 1 KEKOSONGAN

SEGERA!

Sila hantarkan resume anda dengan hanya PM atau emelkan kepada unitkomputer.kpypj@gmail.com .

0 ulasan

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan untuk seluruh warga muslim KPYPJ dan semua Fan KPYPJ. Semoga segala ibadah & amalan akan lebih baik dari yang sebelumnya dan menjadi momentum untuk bulan-bulan berikutnya.0 ulasan

Rabu, 6 Julai 2011

Program-program Siswa Gemilang :: 8 - 9 Julai 2011

Rabu, 6 Julai 2011
Pertandingan Mewarna:

Senamrobik :

Pertandingan Memasak :

Pertandingan Mencipta Mocktail :

Pertandingan Bintang Patriotik :
0 ulasan

Selasa, 28 Jun 2011

Majlis Penghargaan Pak Awi Ringkas Tapi Menyentuh Perasaan

Selasa, 28 Jun 2011

Kumpulan Pendidikan YPJ (KPYPJ) kehilangan seorang tokoh ikhtiar hidup yang dianggap lagenda dalam kelasnya tersendiri pada tanggal 27 Jun 2010 apabila Awi Mabot, 62, terkorban dalam nahas jalan raya di Batu 13 Jalan Mersing-Kluang berdekatan Kem Khidmat Negara Padang Hijau, Kluang.

Bagi mengenang jasa dan pengorbanan Awi Mabot atau mesra dengan panggilan Pak Awi, satu Majlis Penghargaan dan Penyampaian Faedah Kematian Takaful Ikhlas kepada anggota keluarganya telah diadakan di kawasan Muara, Pusat Kecemerlangan dan Pembangunan Insan YPJ (PKPI), Sekakap, Mersing pada 24 Jun lalu.

Cek Faedah Kematian Takaful Ikhlas sebanyak RM45,979 itu telah diserahkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif KPYPJ, Abdul `Alim Abd Shukor kepada balu mendiang Pak Awi, Seri Binti Tengki yang datang bersama beberapa anggota keluarganya.

Turut menyaksikan upcara tersebut Timbalan Pengurus Besar Akademik dan Pengantarabangsaan KPYPJ, Abdul Razak Mohd Saad dan Timbalan Pengurus Besar Pembangunan Bisnes KPYPJ, Sa’dullah Mohidin.

Majlis tersebut diadakan di kawasan muara PKPI yang indah diapit Laut China Selatan dan Sungai Jamaluang serta banyak meninggalkan kenangan dan nostalgia manis bagi Pak Awi sepanjang 36 tahun berkhidmat di PKPI. Di situlah mendiang kerap memberi ceramah dan tunjuk ajar kepada para pelatih PKPI baik bagi tujuan ikhtiar hidup, aktiviti merentas hutan dan paya mahupun disiplin air seperti kanu.

Pada Majlis itu juga Timbalan Pengarah PKPI, Mohd Nordin Salleh dalam ucapannya mencadangkan agar kawasan Muara PKPI itu dinamakan sebagai Muara Awi Mabot sebagai penghargaan kepada jasa dan pengorbanan besar mendiang kepada pembangunan PKPI selama ini.

Beliau yang sebak ketika menyampaikan ucapan turut mencadangkan agar suatu papan tanda khas mengenai Pak Awi dan pengorbanannya dibina di perkarangan PKPI untuk makluman dan pengetahuan pengunjung pusat latihan itu.


0 ulasan
Related Posts with Thumbnails